Patentarbete för Telia – 5G, IoT och nätverkslösningar

Vi har haft ett nära samarbete med Groth & Co i många år och uppskattar verkligen deras proffsiga arbete. Den höga nivån i rådgivningen och personalens sätt att agera gör samarbetet väldigt lätt."
DATUM
apr 2020
KUND
Telia
BRANSCH
Telekom
WORKFLOW

Patent
Varumärke

Services

Telia är Sveriges största telekomföretag med anor från 1853

Telia är Sveriges största telekomföretag. Företaget har över 20 000 anställda och verksamhet i Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige. Dotterbolaget Telia Carrier äger och driver en av världens mest omfattande fiber backbone. Telia är börsnoterade på Nasdaq Stockholm och Nasdaq Helsinki, med svenska staten som en av ägarna.

Företaget grundades redan 1853 som myndigheten Kongliga Elecktriska Telegraf-Werket och hette från 1950-talet Televerket. I samband med bolagiseringen 1993 fick företaget sitt namn Telia – som är framtaget av namnskaparna på vårt systerföretag Skriptor Zigila.

Vi sköter Telias patentarbete, ofta med fokus på 5G, IoT och nätverkslösningar

Vi sköter majoriteten av Telias patentportfölj och bistår med rådgivning i alla faser av patentarbetet. Vårt arbete innefattar strategisk rådgivning till Telias patentansvarige för immaterialrätt samt att skriva, lämna in och driva patentansökningar globalt. Vi sköter även valideringar av europeiska patentansökningar.

Telias erbjudanden kretsar kring allt ifrån innovativa digitala företagslösningar till smarta tjänster för privatkunder – allt baserat på företagets nät i världsklass. Patentansökningarna gäller teknik inom olika områden. Under de senaste åren har vi till exempel lämnat in patentansökningar relaterat till Internet-of-Things, 5G, nästa generations trådlösa nätverk och nätverkslösningar, men också kring säkerhetslösningar som till exempel Blockchain/Blockkedja.

Våra konsulter har stor kompetens inom telekom och relaterad teknik. Inte minst Nabil Sebaa som tidigare har arbetat in-house på Ericssons patentavdelning och därför har särskild kompetens kring patentarbete inom telekom, även avseende Standard Essential Patents (SEP) och relaterad licensiering.

Vi assisterar också Telia kring varumärkesjuridik

Telia sköter det mesta av arbetet med sin varumärkesportfölj genom en kompetent avdelning in-house. Vid behov assisterar vi denna avdelning med rådgivning kring varumärkesjuridik. Ofta handlar det om att vi ombeds argumentera mot en myndighet eller en motpart i ansökningar, invändningar eller hävningstalan.  Vi har också skött förhandlingar och skrivit varningsbrev. Under de decennier som vårt samarbete har pågått har vi dessutom lämnat in och drivit ett antal större serier av varumärkesansökningar – inte minst stora internationella serier i många länder för det viktiga huvudvarumärket TELIA.

Vi har haft ett nära samarbete med Groth & Co i många år och uppskattar verkligen deras proffsiga arbete. Den höga nivån i rådgivningen och personalens sätt att agera gör samarbetet väldigt lätt.
/Kirsi Ekström – Director, IPR & Trademarks | CA Innovation and New Tech Group IPR, Telia Company

KONTAKTPERSON(ER)

Fler case

Saab Automobile Parts AB (numera Orio AB)

Domännamnsstrategi vid namnbyte

HarpAd AB

IP-strategi till startup utifrån Vinnovas IP-check