Varumärken och designskydd för Northug

"4 medaljer från OS och 16 medaljer från VM"
DATUM
mar 2020
KUND
Brand Machine Europe AB och Northug AS
BRANSCH
Sportartiklar
WORKFLOW

Varumärke
Design
Internationellt
Bevakning
Enforcement
Avtal


Services

Petter Northug har startat det egna märket Northug

Norrmannen Petter Northug avslutade karriären i december 2018 som en av de genom tiderna mest framgångsrika längdskidåkarna – med bland annat fyra medaljer från OS och 16 medaljer från VM. Sedan dess har Petter startat det egna företaget Northug som säljer glasögon, väskor och kläder att användas vid träning och tävling, till exempel inom längdskidåkning och cykling.

Vi har hjälpt till med registrering av varumärken och designskydd

Vi har assisterat Northug med varumärkesansökningar i Europa, Nordamerika och Asien. Företagets varumärkesskydd innefattar idag ordvarumärket NORTHUG, ett figurvarumärke för logotypen och ett figurvarumärke för den N-symbol som syns både i logotypen och ensamt på produkterna. Vårt arbete innefattade allt från ansökningsstrategi till utarbetande och inlämnade av ansökningarna samt global koordinering och hantering av myndigheternas förelägganden.

Northugs glasögon har en egenutvecklad teknik för att på ett snabbt och smidigt sätt kunna byta lins till bågarna. Tekniken heter SwiftClick och för den har vi ansökt om både varumärkesskydd och designskydd.

Vi försvarar Northug mot varumärkesintrång

Med sina registrerade varumärkes- och designrättigheter kan Northug arbeta aktivt för att bekämpa intrång och renommésnyltning. Vi har hittills assisterat Northug med att agera både mot nya inkomna varumärkesansökningar och bekämpa varumärkesintrång i form av användning. Vårt arbete har bland annat innefattat att lämna in invändningar, förhandla med motparter och skriva samexistensavtal.

Northug använder löpande vår bevakningstjänst för varumärken och kan på så sätt både upptäcka och agera mot andras varumärkesansökningar som kan vara förväxlingsbara med Northugs olika varumärken.

Med immaterialrätten på plats kan Northug expandera

Det finns många bra exempel på idrottsstjärnor som har blivit framgångsrika med sina egna produkter efter karriären. Med både varumärkes- och designskydd på plats har Northug lagt en bra grund för att driva sitt företag framåt. Redan idag säljs produkterna i närmare 300 butiker i sex länder, och bland de märkets sponsrade idrottare finns storstjärnor som Anders Aukland, Calle Halfvarsson och Frida Karlsson.

Malena Lofte och Petter Northug på vårt kontor i Stockholm, januari 2020.

KONTAKTPERSON(ER)

Fler case

SSAB Technology AB

Piratkopiering och varumärkesintrång i Kina

Ett internationellt läkemedelsföretag

Förundersökning inför lansering av varumärken för läkemedel