Sverige
March 26, 2024

Carolin Sundkvist intervjuad i Dagens Industri

Publicerad i Dagens Industri 2024-03-26

Håll koll på ditt företags immateriella tillgångar

I en värld där
immateriella tillgångar som patent och varumärken blir viktigare för företagens framgång, är kunskapen om hur man skyddar och värderar dessa tillgångar avgörande. Det här är något som Groth & Co är experter på. Med en 155-årig historia som spänner över innovationer från dynamit till vågkraft hjälper de till med både skydd och värdering av företags immateriella rättigheter.

Carolin Sundkvist, vd på Groth & Co, säger att immateriella tillgångar som varumärken, patent, design och logotyper, kan utgöra upp till 80 procent av ett företags värde.
– Genom att känna till sina immateriella värden kan ett företag använda dem på olika sätt, som vid en kapitalanskaffning eller en försäljning. Dessutom finns det undersökningar som visar på en positiv koppling mellan företagets lönsamhet, hur det vårdar sina immateriella tillgångar och medarbetarnas trivsel, säger hon.

Carolin Sundkvist och hennes kollegor erbjuder en rad tjänster inom immaterialrätt, från att söka skydd för ett patent eller varumärke till att bistå vid en uppkommen tvist.
– Vi hjälper våra kunder att avgöra vad de behöver skydda och hur detta görs på det mest optimala sättet. Vi strävar alltid efter att stärka våra kunders position och deras bolagsvärden, säger Carolin Sundkvist.

Ökad betydelse och behov av skydd

En genomtänkt immaterialrättsstrategi är viktig för framgång i dagens konkurrensutsatta affärsvärld. Till exempel kan ett patent attrahera investerare medan ett starkt varumärke kan vara värt mer än fysiska tillgångar, designregistreringar skyddar investeringar i nya produkter och ger konkurrensfördelar medan upphovsrätt kan skapa inkomster genom till exempel licensavtal. Många företag har ett större behov av att optimera sina immateriella tillgångar än vad de själva är medvetna om. Detta inkluderar att identifiera vilka tillgångar som ska skyddas, förståelse för hur länge skyddet varar och att vidta åtgärder vid intrång.

Groth & Co erbjuder bland annat en kostnadseffektiv online-bevakning som övervakar de stora digitala handelsplatserna där varumärkesintrång kan ske.
– Immaterialrätten är både en juridisk ram, samt en katalysator, för innovation och affärsutveckling. Företag som effektivt hanterar och skyddar sina immateriella tillgångar har potential att öka sitt värde och sin konkurrenskraft och dessutom skapa hållbar tillväxt, avslutar Carolin Sundkvist.

Läs mer på:
www.groth.se

KONTAKTA OSS

Världen & Vi

Stockholm

Huvudkontor

Groth & Co KB
Box 6107
102 32 STOCKHOLM

Besöksadress:
Fleminggatan 20, 112 26 Stockholm
SVERIGE
Telefon: +46 8 729 91 00
E-post: info@groth.eu
Fax: +46 8 31 67 67
Visa på karta

Alicante

Groth & Co KB
Avda. De Aguilera 19-1 B
ES-03007 ALICANTE
SPANIEN
Telefon: +34 96 592 04 55
E-post: info@groth.eu
Fax: +34 96 592 05 03
Visa på karta

München

Groth GmbH
P.O. Box 86 06 29
DE-81633 MÜNCHEN
TYSKLAND

Besöksadress:
Richard-Strauss-Str. 69, 81679 München
Telefon: +49 89 982 952 63
E-post: info@groth.eu
Fax: +49 89 982 952 65
Visa på karta

Zhongshan

Groth & Co KB
ZS Office, 23rd floor,
Lihe Commercial Center
No 16, Zhongshan 3rd Road
ZHONGSHAN, Guangdong Province
CHINA

E-post: info@groth.eu
Visa på karta